Născuți din inimă

Șanse inimaginabile: realități din adopțiile internaționale

Una dintre reclamele competiției Super Bowl 2021 din SUA o are în prim plan pe Jessica Long. Este povestea unei adopții internaționale, Jessica fiind adoptată din Rusia când avea 13 luni. Părinții adoptivi știau la acel moment că picioarele ei vor trebui amputate, și, totuși, au decis să o adopte. Tatăl Jessicăi, Steve Long, a justificat decizia: „În familia noastră, nu există nicio distincție între copiii adoptați și copiii născuți. Fiecare copil este o binecuvântare, este prețios și special”.

Jessica a început să înoate în piscina bunicilor, a participat la competiții internaționale de înot din 2004 și a câștigat, până acum, mai multe recorduri mondiale și peste 60 de medalii la campionatul mondial. Viața ei nu a fost ușoară, a suferit zeci de operații, însă, își dorește să fie o inspirație pentru tineri ca ea și se așteaptă să participe anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Din nefericire, o astfel de șansă este interzisă copiilor din centrele din România, ca urmare a faptului că adopțiile internaționale sunt, încă, blocate către alți adoptatori decât cei de cetățenie română. Realitatea adopțiilor internaționale arată șanse inimaginabile în țări care au politici reale de incluziune socială a copiilor fără șanse de adopție în România.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: