Program de intervenție terapeutică prin artă şi joc

Legătura dintre joc, artă şi sănătatea psiho-emoţională a fost recunoscută ştiinţific încă din secolul al XIX-lea. Întrucât ne dorim să diminuăm simptomele emoționale și comportamentale specifice copiilor cu istoric de traumă, am iniţiat proiectul „Art&Play Therapy” prin care sprijinim dezvoltarea durabilă psiho-socială a copiilor care au suferit abandon, neglijare gravă şi abuz.

Produsele și jocurile ponderale – ajutor terapeutic pentru copii

Părinții pot beneficia acum de ajutor terapeutic acasă (pături ponderale, perne ponderale, sensory LapPad, activități în familie), întrucât TzubyTOYS a pregătit instrumente care pot fi folosite ca adjuvant terapeutic de către părinți – mai multe detalii aici.

Copiii au parte de o evaluare psihologică iniţială, un program specializat de intervenţie şi evaluarea ulterioară a progresului sau a schimbărilor apărute. Evaluăm şi urmărim progresul copiilor prin intermediul unor teste specifice, calibrate la nivel național în vederea identificării simptomelor specifice copiilor care au suferit abandon, neglijare gravă, abuz.

art-terapie

Pe parcursul anului trecut, peste 40 de copii au beneficiat de programul de terapie prin artă și joc în care am introdus, din luna septembrie, o componentă de terapie prin muzică.

Dacă doriți să sprijiniți acest proiect,
o puteți face fără comisioane, pe bursabinelui.ro

%d blogeri au apreciat: