Cursuri introductive în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă

Copiii care au trecut prin trauma abandonului comportă modificări biologice şi psiho-emoţionale care duc la comportamente adesea diagnosticate ca ADHD sau tulburare bipolară. Înţelegerea modificărilor care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit traumă, poate ajuta la vindecarea copilului şi evitarea tratamentului psihiatric.

Din acest motiv, „Academia de Training pentru îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă” deschisă de Asociaţia „Tzuby’s Kids” organizează cursuri introductive de îngrijire a copiilor cu istoric de traumă ca parte  a Consorţiului de Traumă al Alianţei România Fără Orfani.

Produsele și jocurile ponderale – ajutor terapeutic pentru copii

Părinții pot beneficia acum de ajutor terapeutic acasă (pături ponderale, perne ponderale, sensory LapPad, activități în familie), întrucât TzubyTOYS a pregătit instrumente care pot fi folosite ca adjuvant terapeutic de către părinți – mai multe detalii aici.

Cine sunt beneficiarii?

  • Părinţi adoptivi şi de plasament care vor ştii cum să se relaţioneze cu un copil cu istoric de traumă astfel încât să contribuie la vindecarea acestuia;
  • Îngrijitori din centre de plasament şi apartamente sociale care vor cunoaşte care sunt nevoile psiho-emoţionale ale copiilor aflaţi în îngrijire şi cum pot contribui la atenuarea traumelor şi dezvoltarea lor psiho-socială;
  • Voluntari care merg în centre de plasament, apartamente sociale şi alte servicii rezidenţiale pentru copiii aflaţi în sistemul special de protecţie care vor şti cum să se relaţioneze cu ei astfel încât aceştia să capete siguranţă şi încredere în sine. O parte dintre aceşti voluntari vor participa la taberele de vară pentru copii instituţionalizaţi.

Structura cursurilor introductive

  • Comportamentul copilului cu istoric de traumă şi cauzele asociate
  • Tipuri de traumă şi ciclul de ataşament
  • Tulburarea de ataşament: cauze, simptome şi metode de intervenţie
  • Ciclul furiei
  • Studii de caz video: intervenţii ale specialiștilor în cazuri reale cu explicarea cauzelor, a metodelor de intervenție și a rezultatelor.

Pentru identificarea următorului curs organizat, vă rugăm să urmăriţi secţiunea Evenimente de pe acest site sau de pe pagina de Facebook.

%d blogeri au apreciat: