Intervenții terapeutice și dezvoltare personală

Care sunt efectele programului de terapie de la Tzuby’s Kids: „Copilul meu a gestionat criza unui coleg de școală cu tehnicile învățate aici!”

În urmă cu mai bine de 2 ani am început programul de intervenție terapeutică prin artă şi joc pentru copii care au suferit abandon, neglijare severă, abuz. Am început cu o evaluare psihologică iniţială și apoi cu un program specializat de intervenţie ca urmare a identificării simptomatologiei comune.

Programul s-a derulat pe o perioadă de mai bine de doi ani și am avut aprox. 40 de copii beneficiari în fiecare an. Părinții adoptivi și substitutivi (plasament / asistență maternală) au fost primii care au văzut rezultatele și trei dintre ei ne-au povestit din experiența lor:

„După ce ies de aici mi se pare că viața noastră e chiar ușoară”, ne spune una dintre mămici iar alta ne povestește cum a fost felicitată pentru faptul că, în curtea școlii, copilul ei a gestionat criza unui coleg pe care nu-l cunoștea însă căruia i-a aplicat tehnici învățate la sesiunile de terapie Tzuby’s Kids.

Scopul Asociaţiei „Tzuby’s Kids” este ca fiecare copil să beneficieze de o familie în care să fie îngrijit cu o dragoste competentă oferind, în acest sens, grupuri de suport pentru familii adoptive și de plasament, intervenție terapeutică de grup pentru copii cu istoric de traumă, cursuri pentru îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă precum și tabere de instruire și intervenție terapeutică.

Asociaţia „Tzuby’s Kids” este autorizată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție pentru a desfăşura servicii în domeniul adopţiei interne, este membră a Alianţei România Fără Orfani (ARFO) și parte a Consorţiului de Traumă al Alianţei având formatori acreditati ANC/CNFPA.

Poți susține și tu programul de terapie prin artă și joc,
printr-o donație pe platforma Bursa Binelui.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: