Evenimente

Alianța România Fără Orfani a participat, direct sau prin membrii săi, la evenimente în București, Brașov, Sibiu și Târgoviște, cu ocazia Zilei Copilului Adoptat

Duminică, 2 iunie 2019, membri ai Aliantei Romania Fara Orfani au organizat București, Brasov, Sibiu si Targoviste evenimente de o zi dedicate Zilei Naționale a Copilului Adoptat.

Au participat părinți și copii, alaturi de persoane si familii care au dorit să afle mai multe informații despre adopție sau despre copiii aflați în dificultate din Romania, direct de la specialiști.

Scopul evenimentului a fost, pe de o parte, de a celebra adoptia si copiii adoptati in mod special insa si de a atrage atenția asupra faptului că, în România, avem peste 50.000 de copii lipsiți de îngrijire părintească dintre care aproape 20.000 sunt instituționalizați în apartamente sociale, case sociale sau chiar centre.

Din păcate, odată intrați în sistem, copiii stau în medie 7,5 ani, doar 6% au șansa de a fi adoptați (sunt declarați adoptabili) și doar 2,5% sunt adoptați efectiv în fiecare an.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: