Evenimente

Amprenta Familiei – un eveniment de promovare a adopției care a marcat într-un mod inedit Ziua Internațională a Familiei

Bucureşti, 15 mai 2019 – Asociaţia “Tzuby’s Kids” şi Alianța România Fără Orfani, în parteneriat cu SUN PLAZA România, a organizat evenimentul “Amprenta Familiei” cu ocazia zilei de 15 mai – Ziua Internaţională a Familiei – în incinta Centrului Comercial.

Evenimentul a cuprins o serie de ateliere de care părinţii şi copiii s-au bucurat, precum face-painting, pictură, și realizarea unei planșe cu amprenta mâinilor tuturor membrilor familiei.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra faptului că, în România, avem peste 50.000 de copii lipsiți de îngrijire părintească dintre care aproape 20.000 sunt instituționalizați în apartamente sociale, case sociale sau chiar centre. Din păcate, odată intrați în sistem, copiii stau în medie 7,5 ani, doar 6% au șansa de a fi adoptați (sunt declarați adoptabili) și doar 2,5% sunt adoptați efectiv în fiecare an.

Șansa copiilor de a experimenta vindecare este aceea de a ajunge într-o familie în care să fie îngrijiți cu o dragoste competentă. De aceea, Asociaţia „Tzuby’s Kids” se implică în promovarea adopției şi a plasamentului familial dar și în oferirea de cursuri de îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă. „Tzuby’s Kids” este membră a Alianţei România Fără Orfani (ARFO) şi parte a Consorţiului de Traumă al Alianţei.

Participarea la eveniment a fost gratuită pentru clienții Centrului Comercial Sun Plaza, accesibil direct de la stația de metrou Piața Sudului sau prin parcarea de peste 2.000 de locuri dispusă pe două nivele. Sun Plaza are o suprafață totală de 208.000 mp și găzduiește peste 140 de magazine.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: