Evenimente Video

Copiii adoptați, împreună cu Mini și Micky Mouse, au dinamizat holurile Parlamentului pentru o zi. Parlamentarii au semnat tablourile familiilor adoptive în semn de susținere a adopției.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) a organizat în data de 15 mai 2018, în parteneriat cu Comisia de Egalitate de Șanse din cadrul Camerei Deputaților, evenimentul “Amprenta Familiei” – o zi de conștientizare cu privire la nevoia copiilor abandonați de a trăi într-o familie și a efectului pe care mediul familial de creștere îl are asupra copilului și asupra societății.

Parlamentarii au stat de vorbă cu copiii adoptați și familiile acestora în ritmurile copilăriei și în prezența unor personaje de desen animat. Unii dintre ei chiar s-au jucat cu aceștia pe holurile Parlamentului și au semnat tablourile familiilor adoptive în semn de suport al adopției și a integrării în familie a copiilor lipsiți de îngrijire părintească.

“Alianţa România Fără Orfani beneficiază de toată aprecierea Comisiei pentru egalitate de şanse atât pentru această iniţiativă punctuală, cât şi pentru întreaga activitate în sprijinul îmbunătăţirii situaţiei adopţiilor din ţara noastră”, a declarat preşedintele Comisiei, deputatul Cristina Iurişniţi.

În prezent se află o propunere de modificare a legii privind regimul juridic al adopției, în dezbatere la Senat. Legea ar permite reducerea birocrației și ar oferi șanse mai mari la adopție pentru copiii cu handicap.

În România sunt 57,000 de copii asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție. Din păcate, doar 5,7% dintre aceștia sunt adoptabili și doar 1,3% au fost adoptați anul trecut.  Alianța România Fără Orfani militează pentru ca fiecare copil din România să trăiască ocrotit de o familie permanentă dedicată bunăstării lui. Ținta ARFO este ca, până în 2020, să dublăm numărul adopțiilor din țara noastră.

­­Despre Alianța România Fără Orfani (ARFO)

Alianța România fără Orfani (ARFO) reunește organizații nonguvernamentale și religioase, firme, persoane publice și private având ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate.

Membrii ARFO sunt persoane și organizații ce s-au devotat împlinirii nevoilor copiilor aflați în dificultate, serviciile acestora incluzând adopția, plasamentul familial, asistența maternală, consilierea și prevenirea abandonului.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: