Noutăţi

Parlamentarii români – față în față cu familiile adoptive și copiii acestora. Senatorii și deputații își pot manifesta suportul pentru promovarea adopției semnând creațiile artistice ale copiilor

Evenimentul “Amprenta Familiei” este organizat de Alianța România Fără Orfani (ARFO), în parteneriat cu Comisia de Egalitate de Șanse din cadrul Camerei Deputaților – marți, 15 mai 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, în intervalul orar 09:30 –  11:30 în Holul Etajului S1 din incinta Palatului Parlamentului.

Copiii adoptați, încurajați de Mini și Micky Mouse, își vor pune mânuțele pe șevalet, încadrate de mâinile părinților adoptivi iar senatorii și deputații vor putea semna tablourile în semn de suport al adopției și a integrării în familie a copiilor lipsiți de îngrijire părintească.

În prezent se află o propunere de modificare a legii privind regimul juridic al adopției, în dezbatere la Senat. Legea ar permite reducerea birocrației și ar oferi șanse mai mari la adopție pentru copiii cu handicap.

În România sunt 57,000 de copii asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție. Din păcate, doar 5,7% dintre aceștia sunt adoptabili și doar 1,3% au fost adoptați anul trecut.  Studiile arată că „îngrijirea instituțională sau rezidențială pentru un copil, în cadrul căreia se lucrează în schimburi, alterează profund arhitectura cerebrală precum și alte aspecte vitale ale dezvoltării copilului” – Dr. Philip A. Fischer, în „Science of neglect”, National Scientific Council on the Developing Child, Universitatea Harvard.

Alianța România Fără Orfani militează pentru ca fiecare copil din România să trăiască ocrotit de o familie permanentă dedicată bunăstării lui. Ținta ARFO este ca, până în 2020, să dublăm numărul adopțiilor din țara noastră.

Toți avem un rol în acest vis!­

­­Despre Alianța România Fără Orfani (ARFO)

Alianța România fără Orfani (ARFO) reunește organizații nonguvernamentale și religioase, firme, persoane publice și private având ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate.

Printre inițiative se numără Summit-urile anuale ARFO, campania “Duminica Orfanului”, “Consorțiul de instruire pentru înțelegerea și tratarea traumei”, Conferințele “ReFresh” și proiecte desfășurate în colaborare cu diferitele culte religioase prezente în România.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Membrii Alianței sunt persoane și organizații ce s-au devotat slujirii nevoilor fizice, psihice și spirituale ale copiilor aflați în dificultate, serviciile acestora incluzând adopția, plasamentul familial, asistența maternală, consilierea și prevenirea abandonului.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: