Noutăţi

Un protocol de colaborare care va scrie istorie: identificarea și monitorizarea copiilor diagnosticați cu afecțiuni medicale grave în risc de abandon sau părăsiți în maternitate

Când Adelina Toncean ne-a propus să participăm în acest proiect, am supus ideea unui test de stres. După nici două ore am ajuns la concluzia că un astfel de proiect ar putea scrie istorie.

Copiii abandonați în maternitate cu afecțiuni grave nu beneficiază întotdeauna de același nivel de prioritate medicală iar, dacă sunt transferați pentru intervenție medicală de specialitate, situația lor din perspectiva protecției sociale are de suferit. Faptul că încă mai avem copii decedați de 6 luni care nu pot fi înmormântați din lipsă de CNP spune multe.

În tot procesul de intervenție socială, de la obținerea CNP-ului până la externarea copilului într-o familie pregătită să îngrijească de un copil cu afecțiuni și intervenții medicale recente, intervenția necesită un concept integrat de servicii. Ne bucurăm să găsim nu doar deschidere ci implicare necondiționată din partea tuturor partenerilor în proiect:

  • Asociația „Inima Copiilor”
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria S. Curie”
  • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4
  • Asociația Tzuby’s Kids 
  • Asociația Anchor of Hope

Este un proiect pilot cu scopul de a identifica și monitoriza copiii diagnosticați cu afecțiuni medicale grave în risc de abandon sau părăsiți în maternitate. Rezultatul scontat este un model de îngrijire eficient care să faciliteze intervenția rapidă și abordarea integrată care să poată fi extins la nivel național.

protocol colaborare dgaspc S4

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: