Noutăţi

Ne pregătim pentru noi proiecte

În urmă cu doi ani s-a născut Asociaţia „Tzuby’s Kids” din dorinţa de a ajuta cât mai mulţi copii lipsiţi de îngrijire părintească să aibă parte de o familie. A fost un periplu în care am văzut copii care nu aveau nicio şansă la o familie ajunşi în braţele unei mame şi a unui tată, am văzut părinţi care au învăţat cum să contribuie la vindecarea copiilor cu istoric de traumă, am cunoscut oameni extraordinari, dispuşi la eforturi şi sacrificii personale pentru a oferi o familie unor copii instituţionalizaţi. Este un moment în care evaluăm în ce măsură ne atingem scopul şi ce avem de făcut mai departe.

Cum ne atingem scopul?

Dacă ar fi să vizualizăm scopul şi proiectele noastre le-am vedea cam aşa:

proiectele asociatiei

Activităţile de lobby şi advocacy, informare şi consiliere în plasament şi adopţie, precum şi activităţile de voluntariat şi contribuţiile la taberele pentru copiii instituţionalizaţi sunt factori declanşatori pentru ca potenţialii părinţi adoptivi şi de plasament să înţeleagă nevoia şi să aibă ocazia de a se decide să ofere unui copil o familie. Proiectul „Tzuby’s Kids TV” pe care îl avem pentru anul următor, vizează acelaşi aspect.

Celelalte activităţi pe care le avem „îmbrăţişează” direct scopul nostru întrucât sunt servicii de suport direct pentru persoanele care deja au făcut pasul adopţiei sau plasamentului. În acest sens, avem tabere de instruire şi cursurile „Academiei de Training” precum şi grupurile de suport. Proiectul de terapie prin artă şi joc pentru copiii aflaţi în plasament sau adoptaţi este, de asemenea, un proiect foarte important pentru noi, întrucât contribuie în mod direct la vindecarea copiilor care au suferit abandon, neglijare severă, abuz. În anul care urmează, acest proiect va avea prioritate maximă în cadrul proiectelor noi.

Dacă doriți să sprijiniți acest proiect, o puteți face fără comisioane, pe bursabinelui.ro

Ce facem prin proiectele curente?

Informare, consiliere şi suport în plasament şi adopţie

  • Consiliere în vederea adopţiei şi a plasamentului familial. Zeci de familii consiliate, unele au ales calea adopției, altele au ales plasamentul. Familiile care au ales plasamentul familial au luat copii care n-ar fi avut nicio şansă la adopţie sau erau deja instituţionalizaţi.
  • Grupuri de suport şi tabere de instruire pentru părinţi adoptivi şi de plasament.

Academia de Training

  • Cursuri de îngrijire a copiilor cu istoric de traumă pentru părinți adoptivi și de plasament, voluntari şi îngrijitori.
  • Cursuri de îmbunătățire a calităților parentale în colaborare cu FamilyLife România.

Lobby & Advocacy

  • Legislația este încă un factor blocant pentru peste 90% dintre copiii din sistemul de protecţie care sunt neadoptabili şi neintegrabili şi numai 1,5% dintre copiii instituţionalizaţi au statut de adoptabil.
  • Acţionăm ca membri ai Alianţei România Fără Orfani (ARFO) şi suntem parte din grupul de lucru al unui set de modificări legislative care vor intra pe fluxul parlamentar la sfârșitul anului 2017.

Ce dorim să facem prin proiectele noi?

Art&Play Therapy

Proiectul îşi propune să contribuie la vindecarea copiilor adoptaţi sau aflaţi în plasament (ex. ADHD, agresivitate, anxietate de separare, tulburare reactivă de ataşament). Copiii vor avea parte de o evaluare iniţială pentru a identifica problemele pe care le vom adresa şi vor urma programe individualizate de intervenţie după cum urmează:

art play therapy

Dacă doriți să sprijiniți aceste activități, o puteți face fără comisioane, pe bursabinelui.ro

Tzuby’s Kids TV

Proiectul îşi propune să susţină activităţile de lobby şi advocacy precum şi cele de informare. Emisiunile vor fi transmise prin Facebook/ YouTube şi promovate prin social media.

Rămâneţi aproape!

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: