Legislative Video

„Îi felicit pe toţi pentru că au făcut acest gest absolut curajos” – Emma Zeicescu

„Îi felicit pe toţi pentru că au făcut acest gest absolut curajos şi mi se pare lăudabil, într-o societate în care ne gândim adesea doar la noi să oferi, pe parcursul întregii vieţi, cu toate riscurile asumate, o parte din sufletul tău” – Emma Zeicescu

Noua lege a adopţiei aduce câteva modificări de natură să crească numărul de copii adoptabili. Cu toate acestea, numărul copiilor adoptabili nu a crescut substanţial în ultima perioadă de timp, motiv pentru care Alianţa România Fără Orfani a solicitat demersuri concrete din partea ANPDCA în vederea declarării adoptabilităţii copiilor care au intrat în sistemul de protecţie de mai mult de 12 luni.

Conform noilor reglementări, managerii de caz care nu deschid adoptabilitatea copiilor din sistemul de protecţie după 6 luni, respectiv 1 an, pot fi amendaţi.

În situaţia în care cunoaşteţi cazuri de copii aflaţi în sistemul de protecţie de mai mult de un an şi nu sunt declaraţi adoptabili, vă rugăm să sesizaţi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în scris la adresa din Bd. Gheorghe Magheru nr. 7, Sector 1, Bucureşti sau la office@anpfdc.ro

1 comentariu

  1. De ce nu-i întrebați pe cei care au adoptat deja un copil de ce anume s-au lovit și ce greutăți au întâmpinat? Să cauți reintegrarea copilului intr-o familie care nu il vrea și care de fapt nici nu exista sau să vrei să lași acel copil unei femei care nu-l vrea este o crima. Și totuși legea din țara noastră așa este făcută. Cu asta sa se înceapă. Decăderea imediata din drepturi a așa zisilor „părinți”.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: