Noutăţi

O seară emoţionantă pentru 30 de viitori părinţi adoptivi, voluntari şi specialişti în domeniu

Ieri seara am avut ocazia să cunoaştem nu mai puţin de 30 de viitori părinţi adoptivi, voluntari care lucrează în centre de plasament şi specialişti în domeniu. I-am văzut participând cu emoţie şi interes real la o sesiune de informare în metodologia de intervenţie TBRI (Trust-Based Relational Intervention®) pentru vindecarea copiilor cu istoric de traumă.

Au fost prezentate noţiuni generale pentru înţelegerea traumei dar şi exemple practice pe care participanţii le-au putut analiza şi au putut identifica modalitatea optimă de intervenţie în situaţia apariţiei unor crize de comportament. Toate acestea au fost completate de experienţa practică a integrării celor patru copii pe care i-a adoptat Alexandru Ilie, director executiv al Alianţei România Fără Orfani. Participanţii au avut ocazia să afle răspunsuri cu privire la dificultăţile întâmpinate în procesul integrării şi a lecţiilor învăţate ca urmare a acestor experienţe.

Mulţumim participanţilor şi celor care ne susţin activităţile. Dorim să continuăm periodic aceste sesiuni şi, ulterior, să începem şi varianta extinsă a cursurilor TBRI,  metodă de intervenţie bazată pe expertiza unor specialişti de renume internaţional care au pus la dispoziţia noastră cercetarea lor pentru a ajuta persoanele care se ocupă de copii cu istoric de traumă în dobândirea aptitudinilor necesare recuperării emoţionale a acestora.

Noutăţile cu privire la evenimentele viitoare le puteţi găsi în secţiunea Evenimente.

1 comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: