Ieri seara am avut ocazia să cunoaştem nu mai puţin de 30 de viitori părinţi adoptivi, voluntari care lucrează în centre de plasament şi specialişti în domeniu. I-am văzut participând cu emoţie şi interes real la o sesiune de informare în metodologia de intervenţie TBRI (Trust-Based Relational Intervention®) pentru vindecarea copiilor cu istoric de traumă.

Au fost prezentate noţiuni generale pentru înţelegerea traumei dar şi exemple practice pe care participanţii le-au putut analiza şi au putut identifica modalitatea optimă de intervenţie în situaţia apariţiei unor crize de comportament. Toate acestea au fost completate de experienţa practică a integrării celor patru copii pe care i-a adoptat Alexandru Ilie, director executiv al Alianţei România Fără Orfani. Participanţii au avut ocazia să afle răspunsuri cu privire la dificultăţile întâmpinate în procesul integrării şi a lecţiilor învăţate ca urmare a acestor experienţe.

Mulţumim participanţilor şi celor care ne susţin activităţile. Dorim să continuăm periodic aceste sesiuni şi, ulterior, să începem şi varianta extinsă a cursurilor TBRI,  metodă de intervenţie bazată pe expertiza unor specialişti de renume internaţional care au pus la dispoziţia noastră cercetarea lor pentru a ajuta persoanele care se ocupă de copii cu istoric de traumă în dobândirea aptitudinilor necesare recuperării emoţionale a acestora.

Noutăţile cu privire la evenimentele viitoare le puteţi găsi în secţiunea Evenimente.

1 comentariu »

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.