Legislative Noutăţi

Importanța și necesitatea îmbunătățirii legislației românești

După 11 ani de la impunerea unei legi pline de restricții birocratice inutile, care a dus la reducerea drastică a numărului de copii adoptabili, în şedinţa din 16 septembrie 2015 Guvernul a adoptat un proiect de lege care aduce îmbunătăţiri semnificative în procedura adopţiei.

Acest lucru nu s-a petrecut întâmplător, în spatele acestei decizii au stat oameni, întâlniri, argumente și ani de lucru. A meritat? Întrebați copiii care devin, astfel, adoptabili, familiile care doreau să adopte un copil și autoritățile copleşite de situație!

Despre “secretele” influențării legislației, obiectivele ARFO în domeniu şi despre cum putem contribui fiecare la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi a aplicării acestuia în beneficiul copiilor, va vorbi în cadrul Summit-ului „Şi nouă ne pasă” Liviu Mihăileanu, reprezentantul Alianţei pentru activităţi de lobby şi advocacy.

Liviu Mihăileanu este coautor al cărţii „Reglementarea activităţii de lobby. În anticamera influenţei” precum și al studiului “Lobby în România”. Fiind Certified Knowledge Manager (Knowledge Management Institute, Elveţia), coordonează operaţiunile din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India ale unui serviciu global de Knowledge Management. Absolvent al Open University Business School (Marea Britanie) şi având o experienţă de 15 ani în management şi consultanţă, a oferit asistenţă pentru conformarea instituţiilor publice cu reglementările Uniunii Europene şi a derulat proiecte majore în managementul riscului şi de conformitate.

Fiecare copil îşi doreşte o familie, indiferent de condiţiile oferite de centrul rezidenţial care l-ar găzdui, pentru că Dumnezeu a pus această nevoie fundamentală acolo. De aceea, Alianţa România Fără Orfani se implică activ în îmbunătăţirea legislaţiei şi sprijinirea aplicării ei în sensul oferirii şansei fiecărui copil de a trăi într-o familie.

Vă invităm să vă înscrieţi la Summit-ul ARFO din 5-7 noiembrie 2015, menit să inspire, să încurajeze și să echipeze persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România.

Sunt invitați părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, lucrători în ONGuri, angajați ai DGASPC, pastori și preoți, parlamentari și oricine este interesat să descopere noi modalități de purtare de grijă eficientă.

De la stanga la dreapta: Stefi Micliuc (Preşedinte ARFO), Matt Flanagan, deputat Mircea Lubanovici, deputat Florica Cherecheş, Jon Gibson, Liviu Mihăileanu, Alex Ilie (Director Executiv ARFO).
De la stânga la dreapta: Ştefi Micliuc (Preşedinte ARFO), Matt Flanagan, deputat Mircea Lubanovici, deputat Florica Cherecheş, Jon Gibson, Liviu Mihăileanu, Alex Ilie (Director Executiv ARFO).

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: