Evenimente

Conferința „A doua mamă”: o seară de conectare, povești personale, resurse, întrebări și răspunsuri

Marți am dat startul în București la seria de conferințe „A doua mamă” organizate de Alianța România Fără Orfani. A fost seară de conectare, povești personale, resurse, întrebări și răspunsuri.

Când un copil își pierde mama biologică, într-un mod miraculos, Dumnezeu sensibilizează inima altei femei care devine a doua mamă. Aceasta îl iubește, îl îngrijește, îi alungă coșmarurile și îi împărtășește visele, îl pune la culcare în fiecare noapte pentru că deși a venit în viața lui mai târziu este o mamă adevărată.

“Aș lua-o de la capăt fără să ezit, îmi pare rău ca nu am adoptat mai demult”, ne-a spus Simona Bunescu, mamă adoptivă a unui copil cu nevoi speciale.

Invitatul special al serii a fost Jodi Tucker, director internațional al programului “Duminica Orfanului” în cadrul Christian Alliance for Orphans, Fondator și președinte al comunității de femei numită “Pharaoh’s Daughters” și membru al echipei globale de facilitatori World Without Orphans. Experiența lui Jodi include atât adopția națională cât și internațională și a scris, împreună cu fiica ei Agnes, cartea “Pune-ți centura: 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre adopția copiilor mai mari.”

“Indiferent de vârsta la care vine copilul acasă, chiar dacă e adolescent, priviți-l ca pe un nou născut din punctul de vedere al integrării psiho-afective. Nu te va crede că îl iubești, mai ales când face ceva rău”, mărturisea Jody Tucker în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri.

Evenimentul continuă în zilele următoare cu conferințe în Oradea, Cluj-Napoca, Iași și Chișinău.

1 comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: