Noutăţi

DigiFM atrage atenția asupra faptului că doar 1 din 5 companii au direcționat 20% din impozitul pe profit către proiecte derulate în beneficiul societății.

Este un an greu pentru noi toți. Aproape 70% dintre companii au fost afectate de restricțiile impuse de autorități iar donațiile către sectorul non-profit au fost direcționate cu preponderență pentru lupta împotriva COVID-19 și este normal să fie așa. Totuși, în felul acesta este pusă în pericol sustenabilitatea unor proiecte sociale cu impact pe termen lung

Indiferent de domeniul social cu care rezonați, important este să nu lăsați această facilitate nefolosită. Efectele sociale ale diminuării impactului ONG se vor resimți cât de curând și vor fi pe termen lung. Dacă rezonați cu integrarea copiilor abandonați în familii, vă încurajăm să direcționați cota deductibilă din impozitul pe profit către Tzuby’s Kids (detalii mai jos). Dacă nu, vă încurajăm să identificați un ONG pe care doriți să-l susțineți. 

Important: în cazul a 80% dintre firme, banii s-au întors la stat deoarece donația nu s-a făcut până la data-limită, care este 31 decembrie. Vă încurajăm să faceți un calcul preliminar și să decideți din timp modalitatea de folosire a acestei facilități fiscale.

CE FACE TZUBY’S KIDS?

De 5 ani de zile, oferim suport pentru integrarea în familie a copiilor abandonați:

  • peste 1.000 de persoane instruite în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă,
  • sute de părinți adoptivi și de plasament consiliați,  
  • zeci de copii în programe de intervenție terapeutică,
  • zeci de copii au ajuns în familii prin suportul nostru direct, copii care astăzi nu mai sunt în instituții.

Dacă aveți o firmă, nu vă costă nimic sponsorizarea în limita a 20% din impozitul pe profit și maxim 0,75% din cifra de afaceri. Pur și simplu, sumele aflate în aceste limite pot fi direcționate către o entitate non-profit eligibilă în loc să fie trimise la bugetul de stat!

Asociatia Tzuby’s Kids este înscrisa în registrul ANAF al entitatilor eligibile (CIF: 34573800) pentru sponsorizari deductibile fiscal.

Cum procedăm?

PASUL 1: semnăm un contract de sponsorizare – poți descărca contractul precompletat cu datele noastre folosind acest link. Contractul, completat și semnat, va fi trimis la office [at] tzb.ro și îl vom returna semnat de către noi;

PASUL 2: până la sfârșitul anului, firma plătește suma prevăzută în contract iar, în momentul plății impozitului către Stat, această sumă va fi dedusă din totalul de plată conform criteriilor de mai jos.

Legislație
Art. 25, aliniatul 4, litera i), Noul Cod Fiscal: „Cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificările și completarile ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , aceasta limita se determina potrivit normelor;valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea înregistrării acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.”

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: