Webinarii

Părintele de azi vs. Copilul de ieri: cum să nu repetăm greșelile părinților în relația cu copiii noștri

Câți dintre părinți nu și-au spus de cel puțin câteva ori: “nu pot să cred că am spus copilului exact aceleași cuvinte ce mi le spuneau mie părinții!” sau “ Nu am vrut să țip la el, dar pur și simplu, m-a scos din minți!”

De multe ori, însuși părinții rămân surprinși de propriile lor reacții sau comportamente în fața copiilor. Oare suntem destinați să comitem aceleași greșeli pe care le-au făcut părinții noștri? Oare stilul de parenting se moștenește sau se învață ? Cercetările din domeniul psihologiei și neuroștiinței, arată că experiențele din copilăria noastră influențează stilul nostru de parenting. Însă, cu cât înțelegem mai bine propria noastră poveste de viață, cu cât identificăm și acceptăm experiențele din copilărie care ne-au marcat, cu atat mai bine vom ști cum să creștem copii rezilienți, plini de compasiune și empatici. În aceeași măsură, înțelegând și integrând experiențele din propria copilărie, vom reuși să răspundem potrivit solicitărilor, nevoilor și comportamentelor copiilor noștri și vom fi mai conectați la emoțiile și trăirile lor.

Pe parcursul webinarului veți descoperi de ce este important să dăm sens experiențelor noastre primare, așa încât să nu le repetăm în relația cu copiii.

Melinda Copaci este Psiholog în cadrul clinicii @SoulCare Psychoterapy. De 10 ani lucrează în învățământul privat internațional, atât ca psiholog cât și ca profesor. Este specializata în Psihologia Copilului și a Familiei precum și în pedagogii alternative de învățământ. Are experiență în integrarea în sistemul de învățământ a copiilor cu nevoi speciale educaționale și face terapie prin joc atât la școală cât și la cabinet. Copiii sunt “câmpul” ei de lucru.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: