#COVID-19 Cursuri online

Idei de activități senzoriale pentru copii pe care le puteți face acasă, pe timp de izolare

Mai jos regăsiți webinarul susținut de Mirela Mihăileanu și Alina Muntean în care veți descoperi câteva idei de activități senzoriale simple, care pot fi făcute cu copiii, acasă. Materialul abordează aceste activități și jocuri din perspectiva celor 7 sisteme senzoriale: văz, auz, miros, gust, tactil, vestibular și proprioceptiv.

Despre formatori

Mirela Mihăileanu este formator acreditat și a susținut cursuri de îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute pe părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijare severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

În 2004 Alina Muntean a început să colaboreze în calitate de voluntar, cu diferite ONG-uri care desfășurau activități instructive-educative cu tineri și copii abandonați din județul Mureș. Acest început nu a făcut decât să o motiveze să se implice și mai mult în viața acestor copii și să ducă munca sa la un alt nivel. Prin urmare a finalizat Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și un Master în Consiliere și Psihologie Clinică. A terminat o formare în Terapie de Familie Sistemică și a participat la training-uri pe traumă în SUA (formare în TBRI) și România. Pe lângă cei 2 băieți pe care îi are, a luat în plasament o fetiță. Această experiență o ajută să înțeleagă și mai bine părintele care crește un copil cu traume.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: