Noutăţi

Ne este greu să celebrăm astăzi Ziua Internaționala a Drepturilor Copilului

Ne este greu sa celebram astăzi Ziua Internationala a Drepturilor Copilului când copiii sunt ținuți in sistemul de protecție 7,5 ani (in medie). Dacă un copil iese din sistem (reintegrare sau adopție) în 2-3 ani, un altul nu mai are nicio șansă să iasă din sistem până la limită de vârstă.

Ne este greu sa celebrăm astăzi Ziua Internationala a Drepturilor Copilului când aproape 20.000 de copii sunt in servicii rezidentiale în România iar planul nostru de dezinstituționalizare este să închidem centrele mari și să deschidem multe centre mici.

Ne este greu sa celebrăm astăzi Ziua Internaționala a Drepturilor Copilului când modificările depuse la Legea privind regimul juridic al adopției trenează în Parlament de aproape 2 ani.

Ne este greu să celebrăm astăzi Ziua Internaționala a Drepturilor Copilului când preferăm să ținem copiii cu sindrom Down sau Tetra-amelia în centre uitându-se într-un tavan gol în loc să le dăm șansa de a avea o familie într-o altă țară.

Ne este greu sa celebrăm astăzi Ziua Internațională a Drepturilor Copilului când copiii expuși sărăciei extreme în România sunt în număr mai mare decât adulții iar accesul la servicii medicale și de sănătate este sub semnul intrebării, în mod special în mediile expuse sărăciei.

Ne este greu sa celebram astăzi Ziua Internațională a Drepturilor Copilului când mortalitatea în rândul copiilor situează România pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populația între 0-19 ani.

Ne este greu…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: