Intervenții terapeutice și dezvoltare personală Tabere

Aproape 40 de copii din apartamente sociale au fost săptămâna trecută în TzubyCamp

În fiecare an organizăm trei tabere de weekend pentru copii adoptați sau aflați în plasament și o tabără de vară pentru copii din apartamente sociale. Săptămâna trecută am fost cu aproape 40 de copii instituționalizați într-o tabără în care am urmărit atât dezvoltarea emoțională și comportamentală a copiilor, cât și terapii de procesare senzorială și muzico-terapie, toate acestea prin intervenții individualizate (câte un voluntar dedicat pentru fiecare copil).

Un motiv de bucurie a fost să vedem voluntari minunați care și-au luat o săptămână din concediul lor pentru a o dedica copiilor din TzubyCamp. Intervențiile terapeutice au vizat creșterea capacității de recunoaștere și gestionare a emoțiilor, exprimarea sentimentelor prin artă și joc, dezvoltarea capacității de integrare socială prin asumarea principiilor de bază TBRI (nu rănim, avem respect, stăm împreună) – aspecte care constituie premise pentru regula cea mai iubită a taberei – „ne distrăm”.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit pentru ca această tabără să fie posibilă: voluntari, donatori individuali, firme care ne-au sprijinit – financiar sau prin asigurarea unor servicii (cum ar fi transportul copiilor). Fără voi această tabăra nu ar fi existat!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: