Intervenții terapeutice și dezvoltare personală

Părinții adoptivi și de plasament au aflat despre masajul terapeutic și rolul său în tratamentul specific copiilor cu istoric de traumă, după care au făcut practică sub supervizare.

Săptămâna aceasta am avut-o cu noi pe Janet Feavel, specialist certificat în masaj terapeutic, împreună cu care am făcut o incursiune în rolul masajului terapeutic pentru copiii cu istoric de trauma. Părinții adoptivi și de plasament au fost instruiți în principiile terapeutice ale masajului, după care au avut ocazia să facă practică sub supervizare.

48314899_940281639496552_7408713543584841728_n

Masajul este deosebit de relevant pentru tratamentul traumei, deoarece persoanele traumatizate suferă adesea de hipertonicitate iar corpul lor este inundat de cortizol, un hormon de stres care poate fi dăunător expunerii pe termen lung.

Cercetări recente arată că masajul terapeutic duce la scăderea nivelului de cortizol, concomitent cu creșterea hormonilor de relaxare musculară și psihică (serotonină și dopamină). Efecte pozitive au fost observate și în cazul copiilor cu tulburare de procesare senzorială, ca parte a programului de intervenție.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: