Noutăţi

La 8 ani, un copil explică, pe înțelesul tuturor, procesul prin care copiii din sistemul de protecție pot avea o nouă familie, chiar dacă nu sunt încă declarați adoptabili

Astăzi am avut surpriza ca un copil de 8 ani să deseneze procesul prin care un copil din sistemul de protecție poate avea o nouă familie – așa cum l-a înțeles din experiența proprie:

44765806_1355560284581502_4797387433505193984_n

Cu alte cuvinte, dacă un copil își pierde familia și ajunge într-un centru, casă de tip familial sau apartament social, și nu este nimeni din familia extinsă care să se ocupe de îngrijirea acestuia, o altă persoană sau familie poate solicita plasamentul familial până la definitivarea planului de intervenție, fie prin reintegrare, fie prin adopție.

După 6 luni de la instituirea plasamentului, persoana sau familia de plasament are prioritate la adopția copilului, dacă acesta devine adoptabil.

Adesea, plasamentul familial este descurajat de instituțiile care au copiii în îngrijire, întrucât acest lucru strică dinamica apartamentului sau încurcă proiectul social. Din acest motiv, este nevoie de o bună informare înainte de întâlnirea pentru solicitarea plasamentului / depunerea în scris a cererii de plasament iar persoana sau familia care solicită plasamentul trebuie să fie pregătită pentru a folosi căile de contestare în cazul refuzului.

Citește și: Solicitarea plasamentului familial al unui copil pe care l-aţi cunoscut într-un centru, apartament social sau casă de tip familial

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: