Noutăţi

Asociatia Tzuby’s Kids îi ajută pe copiii cu probleme grave de sănătate, în risc de abandon

Asociatia Tzuby’s Kids a incheiat recent un parteneriat cu Asociatia „Inima Copiilor”, cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria S. Curie”, cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 și cu Asociatia Anchor of Hope, prin care isi propune sa participe la un proiect pilot cu scopul de a identifica si monitoriza copiii diagnosticati cu afectiuni medicale grave in risc de abandon sau parasiti in maternitate. Rezultatul scontat este un model de ingrijire eficient care sa faciliteze interventia rapida si abordarea integrata care sa poata fi extins la nivel national.

Cand incepe efectiv activitatea si pe cat timp se va derula?

Proiectul deja a inceput si suntem in etapa in care, impreuna cu partenerii proiectului si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, definim procesele si procedurile de lucru.

Ce resurse aloca Asociatia Tzuby’s Kids?

Asociatia “Tzuby’s Kids” ofera expertiza pentru definirea proceselor si aloca un asistent social care va urmari, timp de o jumatate de an, interventiile specializate pentru rezolvarea situatiei sociale a copiilor, pentru fiecare caz in parte.

Cum vor colabora toate aceste institutii in momentul in care exista un caz. Sunt anumite proceduri?

Da, iar acolo unde nu exista le definim. Ne asteptam ca acest proiect sa fie benefic pentru intregul sistem national de servicii socio-medicale si sa genereze bune practici care pot fi extinse ca proceduri de lucru pentru toate spitalele care primesc transferuri de copii cu probleme de sanatate de la maternitati.

Citește articolul integral la superbebe.ro

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: