Noutăţi

Scrisoare deschisă parlamentarilor români din partea unei mame adoptive: “Vă rog, pentru câteva clipe, să vă puneți în pielea lor, gândiți-vă la copiii dumneavoastră sau la nepoții dumnevoastră”!

O mamă adoptivă se adresează parlamentarilor români rugându-i să adopte modificările la legea adopției care ar reduce birocrația și ar aduce copiii abandonați mai aproape de o familie. Iată ce le-a scris:

Domnilor parlamentari,

Numele meu este Cristina Ionicescu si va contactez in calitate de mama adoptivă si participanta la consultările pe proiectul de modificare a legii adopțiilor.

Am așteptat 2 ani si jumatate pana sa-l întâlnesc pe fiul meu, in condițiile in care nu am dorit un copil mic ci unul intre 2 si 6 ani. Nu stiu cat de mult cunoașteti prevederile actualei legi sau situația copiilor abandonați dar imi permit, cu scuzele anticipate si fara sa vreau vreo secunda sa va jignesc cum ca nu ati cunoaste aceasta lege, sa va spun ca enorm de multi copii nu ajung sa nu mai fie declarați niciodată adoptabili iar foarte multi copii sunt declarați adoptabili atunci cand au șanse minime sa mai fie adoptati, dupa varsta de 6-7 ani in contextul in care in sistem sunt peste 57.000 de copii abandonati la care anual se adauga alti cca 10.000.

Fiul meu are încă 8 sau 9 frați in sistemul de protecție, mai mari sau mai mici decat el si a fost unicul declarat adoptabil la varsta de 5 ani si jumatate. Pentru fratii lui, copii absolut superbi si sanatosi, nu s-au deschis dosare de adopție sau nu s-au luat semnăturile de la toate rudele.

Nu va pot descrie ce am simțit in toata perioada in care l-am vizitat pe fiul meu la apartamentul de tip familial in care locuia împreuna cu alți băieți. Cuvintele ar fi prea sărace. Va propun sa vizitați un singur astfel de centru, sa stați alături de ei cat mai mult timp, sa vedeti ce mănâncă si cum isi duc viata de zi cu zi. Sa ii observați, sa le vedeti nevoia de afectiune si de echilibru. Este cumplit sa-i vezi cum se îngrămădesc sa te îmbrățișeze, cum vor toti sa te tina de mana si sa se joace cu tine.

Nu va doresc sa auziți cum va spun ca ei nu sunt adoptabili dar daca ar fi ar vrea sa le fiti părinte. Mie mi s-au intamplat toate acestea. Multi dintre ei sunt crescuți de asistenți maternali pana la o varsta apoi sunt mutați de acolo-colo, trecând prin alte traume sufletești care ii marchează pentru totdeauna.

Va rog pentru cateva clipe sa va puneți in pielea lor, gândiți-va la copiii dumneavoastră sau la nepoții dumnevoastra. Sunt sigura ca le vreți binele si ca in cazul in care, Doamne fereste, o drama i-ar aduce in situatia de a ramane singuri pe lume ati vrea ca ei sa ajunga intr-o familie care ii doreste, intr-o familie care sa le ofere afectiune, echilibru, normalitate.

Ganditi-va va rog la acei copii mai mari de varsta pe care prea putine familii ii doresc sau la acei copii bolnavi pe care nu-i doreste nimeni dar de care din pacate nici statul nu se poate ocupa. Si ei merita sa aiba o familie. este dreptul lor la normalitate chiar daca acea familie nu este de romani.

Nu vreau sa va plictisesc scriindu-va o lunga pledoarie pentru modificarea legii adoptiilor. Imi permit ca in numele tuturor copiilor care isi doresc o familie care sa-i iubească si ocrotească, in numele familiilor care vor sa adopte, indiferent ca sunt din tara sau din afara tării, va rog, va implor sa votați proiectul de modificare a legii adopțiilor inițiat de senatorul USR Iulian Bulai.

Va rog, va implor sa uitati pentru cateva momente de disensiunile politice si de eventualele orgolii politice si sa va ganditi cat de mult bine puteti face cu o lege care vrea sa indrepte multele nedreptati la care sunt supuse aceste suflete nevinovate. Acordati-le o sansa la o viata normala. Una singura daca au, este mai mult decat nimicul de acum.

Întrucât este saptămana mare, profit de ocazie sa va urez sa aveti un Paste fericit si luminat alături de cei dragi.

Acum te poți implica și tu: scrie senatorilor și deputaților care te reprezintă și solicită-le să susțină proiectul de modificare a legii adopției:

Viitorul copiilor abandonați depinde, acum, și de tine!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: