Copii instituţionalizaţi Legislative Video

Despre declararea adoptabilității și preluarea în plasament familial a unui copil dintr-un centru, apartament social, casă de tip familial

Știați că, în momentul de față, chiar dacă parintele biologic își vizitează copilul, judecătorul poate decide declararea adoptabilității?

Știați că, dacă o persoană sau familie, depune o cerere pentru plasamentul familial al unui copil aflat în plasament rezidențial, direcția are obligația de a evalua familia și de a prioritiza mediul familial pentru creșterea copilului?

2 comentarii

 1. Buna ziua,

  As dori as dori sa ma ajutati putin deoarece noi, eu si sotul am depus o cerere pt luare in plasament a unei fetite de doar 8 luni, operata pe cord si care va mai avea nevoie de controale periodice si o alta interventie tot pe cord, dar care este la 300km distanta, intr un oras unde nu au spitale specializate pt acest tip de probleme.
  Fetita nu a fost vizitata de catre nimeni cat timp a fost in spital, iar eu am fost zilnic din momentul in care a fost operata si pana a fost dusa in centrul de plasament.
  Tatal are 29 ani si mama 16 ani, nu si au dat acordul pt a fi luata in plasament, dar fetita este in continuare in centru unde este ingrijita.
  Noi speram ca daca locuim la doar cinci min de spital avem toate sansele sa o luam si sa o ingrijim, insa din pacate nu s a intamplat asa. Astazi ne au dat si o scrisoare prin posta ca raspuns la cererea facuta de luare in plasament unde ne au comunicat ca fetita este vizitata de catre parinti si rude.
  Parintii din pacate sunt foarte saraci, iar bietul copil sta in centru cu un certificat de handicap pt a fi ajutata, ca de…asa merge treaba in Romania.
  Ma puteti sfatui cum sa fac?

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: