O sămânță a fost luată de vânt și, cumva, a prins rădăcini în mijlocul unui drum. Când planta a început să crească, era lovită de trecători, căruțe, mașini, era călcată în picioare și abia dacă mai reușea să răzbească. Într-o zi, a trecut pe acolo un grădinar. El a văzut planta, a luat-o, și a mutat-o în grădina lui unde a avut grijă de ea până când s-a transformat într-o preafrumoasă floare. Oare ce credeți că simțea floarea când a ajuns în grădină? Se temea de grădinar? Îi era teamă că va fi și acolo călcată în picioare? Ce alte emoții credeți că a mai trăit? Dar voi, dragi cititori, ce credeți că au răspuns copiii din programul de terapie prin artă și joc la aceste întrebări?
După cum deja știți, prima grupă de copii a fost evaluată și am avut a doua ședință de intervenție terapeutică.
Copiii mai mari (peste 5 ani) au învațat să-și înțeleagă mai bine emoțiile, au avut parte de jocuri de coordonare a mișcărilor, a atenției, și au fost implicați în povesti terapeutice în atmosfera carora au intrat din plin. La ultima intâlnire, au încercat să-si redea înțelegerea lor prin desene la care au lucrat împreună pe aceeași planșă, învățând să-și respecte limitele, să ceară voie și să se accepte reciproc.
Pentru cei mici (3-5 ani), ultima ședință a fost o feerie de experiențe senzoriale care i-au încântat peste măsură de mult. Am fost atrași în magia lor chiar și noi adulții 🙂
Dacă doriți să susțineți programul de terapie pentru copii
care au experimentat abuz, neglijare severă, abandon,
puteți face o donație online, rapid și fără comisioane aici!
Mulțumim!