Tzuby's Kids

Pentru ca fiecare copil să beneficieze de o familie

De ce şi cum acţionăm?

Ce credem?

  • Credem în dreptul fiecărui copil de a avea o familie și credem că nevoile de apartenenţă, afecţiune şi siguranţă ale unui copil pot fi împlinite în mod deplin doar în cadrul unei familii.
  • Credem că Dumnezeu este cel care dă sens şi valoare vieţii umane şi, de aceea, fiecare viaţă este preţioasă, indiferent de motivul și istoricul apariției unui copil, de etnia ori de traumele fizice sau psihice suferite de acesta.
  • Subscriem la valorile Alianței România Fără Orfani (ARFO) ai cărei membri suntem.

Care este misiunea noastră?

Copiii abandonaţi reprezintă categoria socială cea mai vulnerabilă, iar incapacitatea de a le oferi o familie cauzează probleme sociale complexe cu efecte pe termen lung. De aceea, misiunea noastră este să ne implicăm în promovarea adopţiei, a plasamentului familial şi sprijinirea integrării copiilor în familii.

Cum ne atingem scopul?

Scopul Asociaţiei „Tzuby’s Kids” este ca fiecare copil să beneficieze de o familie iar acţiunile şi proiectele noastre vin să creeze premisele şi să asigure suport pentru ca acest lucru să se întâmple în cele mai bune condiţii.

proiectele asociatiei

Activităţile de lobby şi advocacy, informare şi consiliere în plasament şi adopţie, precum şi activităţile de voluntariat şi contribuţiile la taberele pentru copiii instituţionalizaţi sunt factori declanşatori pentru ca potenţialii părinţi adoptivi şi de plasament să înţeleagă nevoia şi să aibă ocazia de a se decide să ofere unui copil o familie. Proiectul „Tzuby’s Kids TV” pe care îl avem pentru anul următor, vizează acelaşi aspect.

Celelalte activităţi pe care le avem „îmbrăţişează” direct scopul nostru întrucât sunt servicii de suport direct pentru persoanele care deja au făcut pasul adopţiei sau al plasamentului. În acest sens, avem tabere de instruire şi cursurile „Academiei de Training” precum şi grupurile de suport. Proiectul de terapie prin artă şi joc pentru copiii aflaţi în plasament sau adoptaţi este, de asemenea, un proiect foarte important pentru noi, întrucât contribuie în mod direct la vindecarea copiilor care au suferit abandon, neglijare severă, abuz. În anul care urmează, acest proiect va avea prioritate maximă în cadrul proiectelor noi.

Acolo unde, din motive contextuale, nu există altă posibilitate de intervenţie, ne implicăm în dezvoltarea durabilă a copiilor instituţionalizaţi și obținerea celor mai bune rezultate în condițiile date.

Asociaţia „Tzuby’s Kids” este autorizată de

anpdca

pentru a desfăşura servicii în domeniul adopţiei interne

%d blogeri au apreciat asta: