Noutăţi

Un bine care nu te costă!

Adopția sau plasamentul familial al copiilor abandonați sunt privite ca acțiuni frumoase și nobile.
Așa și sunt… însă procesul este unul foarte dificil.

IMPACTUL TRAUMEICUM AJUTĂM?
Copiii care au suferit abandon comportă modificări la nivel neurocerebral și psiho-emoțional.

Studii realizate de Universitatea Harvard au demonstrat că un copil pierde între 1 și 2 puncte de IQ în fiecare lună iar cercetătorii au identificat multiple tulburări sociale şi emoționale, asociate cu modificări în dezvoltarea cerebrală.

Recuperarea presupune un efort susținut, pe termen lung.
De 5 ani de zile, Tzuby’s Kids oferă suport pentru integrarea în familie a copiilor abandonați:
> peste 1.000 de persoane instruite în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă,
> sute de părinți adoptivi și de plasament consiliați,  
> zeci de copii în programe de intervenție terapeutică,
> zeci de copii au ajuns în familii prin suportul nostru direct, copii care astăzi nu mai sunt în instituții.
Pentru mai multe detalii vezi raportul de activitate.

Dacă aveți o firmă, nu vă costă nimic sponsorizarea în limita a 20% din impozitul pe profit și maxim 0,75% din cifra de afaceri. Pur și simplu, sumele aflate în aceste limite pot fi direcționate către o entitate non-profit eligibilă în loc să fie trimise la bugetul de stat!

Asociatia Tzuby’s Kids este înscrisa în registrul ANAF al entitatilor eligibile (CIF: 34573800) pentru sponsorizari deductibile fiscal.

Cum procedăm?

PASUL 1: semnăm un contract de sponsorizare – poți descărca contractul precompletat cu datele noastre folosind acest link. Contractul, completat și semnat, va fi trimis la office [at] tzb.ro și îl vom returna semnat de către noi;
PASUL 2: până la sfârșitul anului, firma plătește suma prevăzută în contract iar, în momentul plății impozitului către Stat, această sumă va fi dedusă din totalul de plată conform criteriilor de mai jos.

Legislație
Art. 25, aliniatul 4, litera i), Noul Cod Fiscal: „Cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificările și completarile ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , aceasta limita se determina potrivit normelor;valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea înregistrării acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.”

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: