Legislative

Când pot vizualiza lista copiilor „greu adoptabili”?

Persoanele și familiile atestate în vederea adopției au posibilitatea de a vizualiza profilul copiilor greu adoptabili IMEDIAT după obținerea atestatului, indiferent de profilul copilului pentru care au fost atestați, conform unei comunicări ANPDCA.

Acest lucru este important să fie cunoscut de către adoptatori și îl reiterăm întrucât am fost sesizați cu privire la faptul că în cadrul unor DGASPC există informări neconforme cu reglementările legale în vigoare în privința vizualizării profilului copiilor greu adoptabili.

Mai mult, DGASPC sau Organismele Private Autorizate să desfășoare servicii în domeniul adopției interne, au obligația de a menționa potențialilor adoptatori, încă din etapa de informare, chiar înainte de depunerea actelor necesare eliberării atestatului, existența profilului copiilor greu adoptabili și faptul că pot avea acces imediat la listă după obținerea atestatului.

Ce este lista copiilor „greu adoptabili”?

În fapt, aceștia sunt copii pentru care într-o perioadă de 9 luni de la declararea adoptabilităţii nu s-a reuşit identificarea unei familii potrivite sau, chiar dacă aceasta a fost identificată, nu au fost urmaţi paşii care să conducă la finalizarea adopţiei, precum şi copiii pentru care lista generată de Registrul Național pentru Adopții (RNA) nu conţine timp de 3 luni consecutiv nicio persoană sau familie adoptatoare.

Lista conține profilele a peste 1800 de copii și se actualizează periodic iar accesarea contribuie la creșterea șanselor de a adopta într-un timp scurt.

copii adoptabili

Vă recomandăm să urmăriți și materialul video de mai jos în care un părinte adoptiv își povestește experiența adopției unui copil din această listă:

6 comentarii

  1. Bună seara. Noi am adoptat o fetiță superbă din lista greu adoptabili. Indemn pe toti cei care vor sa facă acest pas să meargă cu încredere și să nu se descurajeze de diagnosticele care apar in fișa sintetică. Fica noastră avea diagnosticul retard pshiho-motor,nici vorbă de așa ceva,doar întârziere fiindcă nu s a lucrat cu ea.Acum este perfect sănătoasă Slavă Domnului.

    Apreciază

  2. Absolut corect, totul. Va felicit pentru curaj și sunt convinsa ca viata dumneavoastră este mai frumoasa. Și noi am trecu prin exact aceleași întâmplări. La ora actuala avem 2 copii fetita și băiat, frați, din programul greu adaptabili, aduși de la 350 km depărtare. Nu ne-au descurajat descrierile lor. Când i-am văzut a fost dragoste la prima vedere de ambele părți. Sunt extraordinari, se străduiesc sa recupereze mai ales fetita, demonstrând ca descrierile de pe profil, cu ajutor se pot îmbunătăți. Ne-au schimbat pur și simplu viata și ii iubim enorm. Au fost primii și singurii copiii pe care i-am ales. Recomand celor care doresc, sa meargă, sa cunoască copii fata în fata. Cei mai mulți te surprind pur și simplu, și te cuceresc din prima. Va doresc succes.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: